היחסים עלו על שרטון, התגלע סכסוך במשפחה, יש ביניכם מחלוקות רבות ואתם מעוניינים לסיים את קשר הנישואין.
כאשר זוגות מבקשים לסיים את קשר הנישואין, לעיתים אינם נותנים דעתם מספיק על כל הגורמים החשובים בעקבות התהליך ויש צורך לקבל הכוונה מקצועית של עו"ד מומחה בתחום.
להלן מספר צעדים שעליכם לדעת טרם מתגרשים »
ידועים בציבור הינם בני זוג החיים יחד, ללא קשר נישואין, המנהלים משק בית משותף ומקיימים יחסי אישות. על מנת להוכיח כי אישה הינה "ידועה בציבור" יש להוכיח שבני הזוג, מקיימים חיי משפחה ואלו מנהלים משק בית משותף, כמו גם מחויבות הדדית בין בני הזוג.
באופן עקרוני, כל אישה נשואה זכאית לקבל מזונות מבעלה, כל עוד היא נשואה לו בלי קשר לעובדה שהם מתגוררים בדירות נפרדות. אך, יש מקרים ונסיבות בהן אישה עלולה להביא לשלילת זכאותה למזונות בשל התנהגותה. כמו למשל אם האישה עוזבת את הבית, ללא כל סיבה וכן אם מנהלת רומן עם גבר אחר מחוץ לנישואין- אלו דוגמאות בהם תישלל זכותה של האישה למזונותיה. קיימים עוד מצבים בהם אישה יכולה לאבד את זכותה למזונותיה מהגבר, על כן, חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום טרם ניגשים לתבוע זכותה למזונות.
בני זוג צוברים במהלך חיי נישואיהם רכוש רב, ולמעשה כל אותו רכוש נצבר בתקופת הנישואין שייך לבני הזוג במשותף. הרכוש יכול שיהא: בית מגורים, רכב נוסעים, עסק משפחתי, חשבונות בנק, חסכונות, זכויות סוציאליות מעבודה, קופות גמל, ביטוחים, פנסיות ועוד. גם אם הרכוש רשום על שם אחד מבני הזוג, הרכוש הנצבר במהלך תקופת נישואיהם הינו משותף לבני הזוג.
כבר עתה נאמר כי המשמורת על הילדים תהא לרוב מסורה לידי האם. לפי "חזקת הגיל הרך"- (מעת לידתם של הקטינים עד הגיעם לגיל שש), יהיו במשמורת אימם, אלא אם יש נסיבות אחרות המצדיקות מתן משמורת אחרת לרבות כזו המסורה לאב. למרות שהמשמורת מסורה לאם בד"כ, שני ההורים נשארים האפוטרופוסים של הילדים ולשניהם מעמד שווה בקביעת החלטות מהותיות הנוגעות להם כמו: חינוך, בריאות ועוד'.
חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג-1963 (להלן: "החוק"), עוסק לרבות במיסוי זכות במקרקעין, בעת מכירתו.
מקרקעין מוגדרים בחוק כקרקע בישראל לרבות בתים, בנינים ודברים אחרים המחוברים לקרקע חיבור של קבע.
זכות במקרקעין מוגדרת בחוק כ-בעלות, חכירה העולה על 25 שנים, בין שבדין ובין שביושר, הרשאה להשתמש במקרקעין שניתן לראות בה מבחינת תכנה בעלות או חכירה לתקופה זו.
צוואה היא מסמך משפטי בו מורה אדם מה ייעשה ברכושו לאחר מותו. המסמך יהא בר תוקף, אם נעשה באחת הדרכים הקבועות בדין, ולא נפל בו פגם שלא ניתן לתיקון.
במקרים רבים, צוואה או עיזבון מתנהלים דרך מנהל עיזבון טרם העברת הירושה לנמענים (היורשים). לעיתים אדם בעיזבונו, צוואתו או במעמד פתיחת חשבון ביטוח חיים, מבקש לתרום חלק מהסכום למטרות בהם חפץ, מעבר לילדיו או משפחתו.
המשא ומתן ליצירת הסכם ממון הוא מורכב, רגשי וטעון. לעיתים בשלבי המשא ומתן אנו נתקלים בסכסוכים קשים אשר יכולים להיחסך באם יעשו על ידי עורך דין לענייני משפחה הבקיא בהתנהלות בין זוגות בעל/ת ניסיון בגישור וניהול משא ומתן מורכבים.